Obra de jardineria

La jardineria en molts dels casos a de començar amb una petita obra de jardineria.
Abans de contruir un jardí nou, em de condicionar l'obra o l'entorn per aconseguir que ambdues coses s'integrin con si fosin una de sola. Com si allò fos així des dels origens.
La col.locació de pedra en el jardí o la col.locació de fustes fa que podem integrar, accedir i conviure en aquest espais amb harmonia. Podrem contemplar el entorn, gràcies a aquelles petites obres de jardineria que ens facilita el seu pas pels jardins que transitem.

Col.locacio de pedra

Des de els murs de les nostres jardineres fins les pedres ornamentals que trencant i naturalitzen aquelles creacions de jardineria, la integració del jardí en el nostre entron és tant o més important que el mateix jardí en sí.
Quan contruïm un jardi o fem una obra de jardineria un dels principals objectius, deuria ser interpretar tota la natura que ens envolta i els materials i espècies que la composan. Lluitar contra l'entron és una batalla perduda a la llarga. Trencar l'harmonia amb materials no integrats a l'entorn aconsguirem un impacte ambiental desfavorable.

Com podem integrar obra i jardí?

Mitjançant l'observació del nostre entorn, tècnica de permacultura podrem saber quines són les espècies que millor s'adapten al nostre jardí, preferiblement utilitzarem les autóctones. Ens fixarem i plantejarem quines son les espècies que per tamany ens poden fer aconseguir els nostres objectius futurs.
No deuriem mai plantar coses que en el futur s'haurien de treure.
També observarem els colors de la terra i de les pedres que ens envolten. Els colors de les fustes e intentarem reproduir-les amb materials locals.